Werken met dieren, bezig zijn in ’t groenZorgboerderij Wiggers

Wil jij een leuke en zinvolle dag beleven? Houd je van dieren en werken in het groen? Ben je niet bang om vies te worden? Op onze twee zorgboerderij locaties is het mogelijk je nuttig te maken en een plezierige dag te beleven. Wij bieden dagbesteding aan (jong) volwassenen. Beide locaties zijn mooi landelijk gelegen.

De zorgboerderij locatie aan de wijheseweg in Raalte is zeer divers qua werkzaamheden. Dagelijks terugkomend is jouw hulp bij de verzorging van onze eigen honden en de andere dieren. Wij hebben naast onze honden de volgende dieren; zeer lieve en tamme konijnen, kippen, schapen, geiten en een pony. Regelmatig hebben we ook jonge dieren en die zien opgroeien en verzorgen is natuurlijk extra leuk. Naast het uitlaten en voeren van onze eigen honden is het ook mogelijk om met hun te trainen, spelen en/of lekker knuffelen.

Tevens kan je meehelpen met het onderhoud van de tuin zoals grasmaaien, planten poten of bijvoorbeeld snoeien. Vind je het leuk om te klussen dan mag je meewerken aan bijvoorbeeld het bouwen of opknappen van de dierverblijven.

Tussen het verzorgen van de dieren en de andere werkzaamheden door houden we zowel ’s ochtends als ’s middags gezellige koffiepauzes en eten we gezamenlijk een broodje.

De dagelijkse leiding ligt bij Danny Wiggers. Hij heeft een groot hart voor mens en dier. Het samen bezig zijn met het verzorgen van de dieren of een klus klaren dat doet hij met plezier. Danny vertelt je graag alles over onze dieren of een leuke grap.

Onze zorgboerderij aan de haansweg in Raalte is gecombineerd met de diensten die we aanbieden vanuit ons Hondenpension Wiggers. Je helpt onder andere mee met de verzorging van de honden uit het pension en de dagopvang. Denk hierbij aan honden uitlaten of naar onze speelweides brengen, verblijven schoonmaken en de honden voorzien van water en voer. Er is daarnaast ook ruimte om de honden die het leuk vinden extra individuele aandacht te geven door samen te spelen, wandelen of knuffelen. Tevens kunnen er kleine onderhoudswerkzaamheden aan de speelweides en verblijven gedaan worden.

Tijdens de gezellige ochtend koffiepauze worden de routes voor de uitlaatservice uitgestippeld. Na de pauze kan je mee met de uitlaatservice bus om de honden op te halen of je gaat bezig met een van de andere taken in het pension. Na de gezamenlijke lunch wordt er weer aanstalten gemaakt om de honden van de uitlaatservice terug naar huis te brengen en weer verder te gaan met de taken in het pension. In de middag wordt er tussen de werkzaamheden door nog een keer gezellig koffie gedronken.

Anja Wiggers runt deze locatie met haar team. Anja komt oorspronkelijk uit de zorg en dat zie je ook terug in haar voorliefde om voor iedereen goed te willen zorgen. De combinatie met de honden maakt het plaatje voor haar compleet. Anja’s team vult haar goed aan met ook het hart voor mens en dier.

Wij zijn aangesloten bij de coöperatie Boer en Zorg. Op dit moment werken wij onder andere samen met de Gemeente Raalte en Hellendoorn, het RIBW, stichting Ygdrasil, de Parabool, Zozijn en JP vd Bent stichting.

Aan de website wordt nog gewerkt om je een nog beter beeld te geven van onze mogelijkheden. Uiteraard ben je ook van harte welkom om, op afspraak, persoonlijk met ons kennis te maken. Neem dan contact op met Anja of Danny.

contact & locaties Zorgboerderij Wiggers

  • Ma - Vr09.00 - 17.00
  • Za - ZoGesloten