Mededeling Voor de zomer van 2024 is ons hondenpension in de maand augustus volledig volgeboekt. Ook tijdens de jaarwisseling (2024/2025) zitten wij vol. Om de kwaliteit van zorg voor de honden te kunnen blijven waarborgen zijn wij genoodzaakt tijdelijk geen nieuw klanten te accepteren.

De vakantieplek waar jouw hond echt hond mag zijnHondenpension Wiggers

Vind jouw hond het ook zo lekker om vrij te spelen met zijn hondenmaatjes? En wil jij met een gerust hart weg kunnen vanwege bijvoorbeeld vakantie, zakenreis of ziekenhuis verblijf? Dan is Hondenpension Wiggers de juiste opvang plek!

Wanneer je hond in ons pension komt logeren gaan wij voor hem op zoek naar leuke maatjes. Met een hondenvriendje samen in de kennel is natuurlijk veel fijner dan alleen. De kennel is de plek waar je hond ’s nachts slaapt en tussen de uitlaatrondes door tot rust kan komen. In de kennel heeft je hond beschikking over vers water en een eigen lig plek. Je hoeft zelf geen mooi kussen mee te nemen want onze ervaring heeft geleerd dat sommige honden dat meer als speelgoed zien dan als rustplek. Wij zullen daarom zelf zorgdragen voor een passende ligplaats voor jouw hond.

Op onze zeven omheinde speelweides, voorzien van gras en bij slecht weer wat modder, kan je hond heerlijk rennen, graven, snuffelen en spelen. Ons streven is om leuke groepen te maken waardoor hij veel interactie met andere honden kan hebben. Bij het samenstellen van de groepen wordt gekeken naar het type spel van de hond, zijn interesses, leeftijd en conditie zodat je hond zoveel mogelijk plezier kan hebben. Je hond komt meerdere keren per dag op een van onze speelweides. Op deze manier kan hij lekker zijn energie kwijt en daarna heerlijk rusten in de kennel. Indien nodig en/of voor extra aandacht wordt je hond in de directe omgeving van ons pension ook aan de riem uitgelaten. Kan je hond niet of beperkt samen zijn met andere honden dan geldt er in het hoogseizoen een toeslag. Op die manier kan hij ook met minder of geen andere honden gebruik maken van onze faciliteiten.

Algemene informatie over het hondenpension

Voeding
Twee keer per dag voeren we je hond met de hoogwaardige premium brok van het merk Champ Dogfood. Wij voeren in het pension standaard van dit merk de soorten Balance en Regular Extra. Met deze twee versies hebben we zowel voeding voor de normaal actieve hond als voor de meer actievere hond. Je kunt bij ons tevens terecht om het hondenvoer van Champ Dogfood te kopen. Zo kan je deze smakelijke en goede kwaliteitsbrok ook thuis voeren.

Medische zorg en eigen voeding
Wanneer je hond speciale zorg nodig heeft tijdens zijn verblijf door zijn leeftijd en/of ziekte dan vernemen wij dat graag van tevoren. Heeft je hond dieetvoer of kan hij niet goed tegen ander voer dan adviseren wij je het eigen voer mee te geven. Zorg voor ruim voldoende voer, een maatbeker met markering erop en op alles de naam van je hond. Op deze manier kunnen wij je hond de juiste hoeveelheid geven en hebben we tevens wat reserve voor als je hond bij ons meer energie verbruikt als thuis of als het verblijf onverwachts langer duurt dan gepland. Ook eventuele medicatie kunnen wij toedienen. Om de juiste medische zorg te geven is het van belang dat wij weten waarvoor de medicatie is en wat de dosering is. Het handigste is om gebruik te maken van een medicijn doseerdoos zoals je die ook voor mensen hebt. Zorg ervoor dat zowel de dosering als de naam van de hond vermeld staat. Zowel voor eigen voeding als voor medicatie wordt er een toeslag gerekend per handeling per dag.

Mocht je hond tijdens zijn verblijf in ons pension medische hulp nodig zijn dan raadplegen wij, op jouw kosten, onze dierenarts.

Loops
Is je hond loops of verwacht je dat zij tijdens het verblijf loops wordt meldt dit aan ons. Wij zullen hier uiteraard zorgvuldig mee omgaan. Houd er wel rekening mee dat je hond ten allen tijden voor je eigen verantwoordelijkheid bij ons verblijft.

Inentingen en vlooien/teken
Je hond heeft in ons pension gedurende zijn verblijf een geldige jaarlijkse (cocktail) enting en de kennelhoestenting nodig. Zorg ervoor dat deze entingen op tijd zijn toegediend zodat ze de meest optimale bescherming bieden. Wij adviseren je hond vooraf te behandelen tegen vlooien en teken. Blijkt jouw hond vlooien te hebben dan worden op jouw kosten je hond behandeld en de verblijven extra gereinigd. Een vlooien- en/of tekenband raakt vaak zoek tijdens het spelen en raden wij daarom niet aan.

Reserveren en openingstijden
Wij verzoeken je reservering door te geven via het speciale formulier op deze website. Op die manier hebben wij alle gegevens van jou en je hond compleet. Een reservering is pas definitief wanneer je een bevestiging van ons hebt ontvangen. Reserveer tijdig het vakantieverblijf voor je hond in het hoogseizoen; zomervakantie en rond de jaarwisseling. Hiermee voorkom je teleurstelling omdat deze plekken snel vol raken.

Je kunt je hond brengen tijdens onze openingstijden:
Maandag t/m zondag:

en halen

Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden gewijzigd zijn. Hou je aan de openingstijden voor de rust van onze gasten. Wil je jouw hond eerder of later ophalen dan afgesproken is neem dan ruim van tevoren contact op. Hiermee voorkom je stress bij jouw hond en dat jouw hond niet klaar staat.

Wat neem ik mee? 

Dibevo en algemene voorwaarden
Wij zijn aangesloten bij Dibevo. De algemene voorwaarden van Dibevo zijn van toepassing wanneer je een van onze diensten reserveert en/of gebruik van maakt.

contact Hondenpension Wiggers

  • Ma - Zo08.30 - 09.30
  • Ma - Zo16.30 - 19.00